Igår 8 april var en mycket vacker vårdag, ja den första riktiga kan vi väl lätt säga efter en lång och kämpig vinter. Just den här dagen hade vi äran att ta emot det här gänget från Wången. Där de går kursen "Tilläggsutbildning i Hästunderstödda Insatser". Vi känner oss glada och hedrade att vår förening är med och bidrar till kunskap och inspiration på deras fortsatta resa.

Vi önskar dem stort Lycka Till!


ATG 50 år

Vi hade äran att bli bjudna till Gothenburg Horse Show där ATG i samband med att de firar 50 år hade en välgörenhetsauktion. Konstnärer hade blivit inbjudna, bidragit med sina verk och skänker vinsten till valda föreningar. "Vår konstnär" heter Lena Furberg och är den som tecknar söta lilla Mulle. Hon har skänkt en jättefin målning med tema "Ingen dröm är för stor" och valt stall43 som mottagare. Vi är så glada och tacksamma för det. 

"Ingen dröm är för stor".            Mulle av Lena Furberg
"Ingen dröm är för stor". Mulle av Lena Furberg

Blandade bilder från Gothenburg Horse Show

Det här är Cissi som träffade Vinnies matte Anna. Gissa om vi blev glada när hon berättade att hon och Vinnie kommer att hälsa på stall43 i vår/sommar.
Det här är Cissi som träffade Vinnies matte Anna. Gissa om vi blev glada när hon berättade att hon och Vinnie kommer att hälsa på stall43 i vår/sommar.Vintervila

Vintervilan vi haft december-januari var välbehövlig för både hästar och oss människor på gården. Vi kan se tillbaka på ett 2023 som var tufft på flera sätt. Vi tog farväl av våra vänner Ma Dicken och Turner. Johnny blev allvarligt sjuk och likaså vår nya häst Valle och allas vår lilla kisse Maskot. Vi hade en del bortfall av deltagare i stallet på grund av, även där, olyckliga omständigheter med sjukdom och svårigheter att få ihop personalstyrka.

Nåväl, vindarna vänder, steg för steg åt rätt håll. Johnny har piggat på sig. Valle är helt återställd. Vår Maskot har en nervskada som påverkar hans bakben. Han är numer en funktionsnedsatt katt. Med hans envishet och starka viljan så har han skapat sig ett "nytt" kattliv. Fånga råttor och fåglar är numer något han får drömma om men han mår som en liten prins på sitt lilla sätt.

Något som glatt oss väldigt mycket är att vi till slut fick låna marken som gränsar till vår. En hel härlig äng, här har Johnny byggt två fina hagar. Meningen är också att vi ska kunna köra och rida i ett spår utanför. Hästarna älskar sina nya hagar och har nu blivit mer en flock som de ju älskar att vara(tyvärr kan de inte gå ihop eftersom Cobran och Valle vill vara kungar båda två).

En utbildningskurs hann vi med under vintervilan. Det var Valle och Cissi som åkte iväg till Grindtorps Gård en helg för att vara med på tömkörningskurs med Anders Eriksson. Så himla bra, nu har vi nya verktyg för att lotsa Valle vidare för att hitta sin balans och nya rörelsemönster. Så han kan känna sig trygg i sin nya roll som terapihäst. Fransmannen skötte sig exemplariskt!

Nu första veckan i februari har vi startat upp vårterminen. Vi har vår fina medarbetare Anna Smedmark som gästarbetare här två dagar i veckan. Anna arbetar annars som sjuksköterska inom psykiatrin i Norrtälje. Vi har varit i en mellanperiod vad det gäller utvecklingen och fortsatta uppgifter för stall43. Nu börjar nya vägar och idéer ta form. Vi planerar för att stall43 ska samarbeta med en Daglig Verksamhet som på olika sätt ska ta del av gården både vad det gäller hästverksamhet, ateljé, gaming, snickeri, hundar, poolbad, naturpromenader med mera. Vi är taggade för den här nya inriktningen som fortfarande är i sin linda. Vi kommer att berätta mer framöver. Stall43 öppnar även upp för att ta emot studiebesök, något vi är glada för att få ställa upp med. Bland annat kommer ett gäng från utbildningen på Wången som inriktar sig på HUI, Hästunderstödda Insatser. Vi kommer även att delta i ett projekt som Norrtälje Kommun håller om Psykisk ohälsa.

Den 21 februari åker vi ett gäng; Cissi, Anna , Johnny till Göteborg. Här firar ATG 50 år, i samband med Gothenburg Horse Show, med vernissage med inbjudna konstnärer som fått välja olika teman till sina målningar, alla som har med hästar att göra. Konstnären väljer sedan vilken förening de vill skänka sina eventuella sålda alster till. Vi är en av föreningarna som är inbjudna till det här. Vi är otroligt tacksamma och glada för det här. Och stolta att få vara med på plats. En rapport om ATG:s fina initiativ kommer framöver!

Vi kan berätta att det längre fram kommer en ny bok "Stärkt för Livet" som handlar om att bemöta barn och unga med autismspektrumdiagnoser. Och hur vi kan ta hjälp av våra fina hästar. Boken bygger på mångårig erfarenhet om autism och hästar och hur vi arbetat fram ett sätt att skapa en fristad här hos stall43. Boken innehåller även en hel del berättelser om våra möten med våra deltagare här under 12 års tid.

Nu släpper vi in det nya ljuset som februari bjuder på och jobbar på att göra varje dag så bra som det bara går.


Fina vinterbilder från Nyckelby!Juli bjöd på sol, bromsar, bad, getingar, bruna gräsmattor men framförallt många vackra sommarkvällar innan det där regnet som vi ju så gärna ville ha kom. Vi blev bönhörda och fick så vi teg :).

Djuren har vilat upp sig; Chili tränar på att våga gå på nya hästbussen, Valle charmar oss alla utom stallkompisen Cobran som har svårt att smälta att det ska stå en snygg fransman i stallet.

Cobra och Totte och vi alla på gården hade glädjen att få besök av en gammal vän som deltagit i "En vecka i Roslagen" flera somrar. Nu hade lilla tjejen blivit stor och vi kände oss hedrade att hon ville komma och hälsa på oss med pojkvännen. Tack fina Turid!

Vi har en 70-åring på gården. Det är Johnny som blev firad.

Hundarna mår riktigt bra, Rakaz tar sin roll som gårdshund på fullaste allvar men helst vill han nog vara en liten hund som sitter i knät på någon och pussas.
Dessvärre har vår älskade Maskot drabbats av en jätteallvarlig sjukdom, Vingelsjukan. Han klarade livhanken men nervsystemet är skadat och han kommer aldrig bli den fria själ, jägare och utekatt han alltid varit. Han håller sig mest inne men kämpar på allt han kan för att klara vardagen. Vi har bestämt att han så länge han vill får leva sitt liv med en funktionsnedsättning. Han är vid gott mod och verkar inte alls ha någon tanke på att ge upp.
5:e augusti körde vi igång terminen, vi var tidiga i år. Framför allt för att vi hade förfrågan och dem som längtade att få komma igång. Det kan vara svårt när man har en autismdiagnos med uppehåll i de vardagliga rutinerna. Vi gläds åt alla som är tillbaka. Vi hade också lite sommardeltagare men i väldigt liten skara i år. Hästarna behövde vila precis som övriga varelser på gården.
Men nu är vi redo och laddade!Tack Linnéa Skogh för de här helt magiska bilderna på Turner och Ma Dicken. 

Vi är alldeles rörda. Ma Dicken

Ma Dicken

Lilla gumman; vår allra ljuvligaste lilla ponny, vår bästa vän, vår ultimata terapiponny, vår coola ponnytravare, vår alltid inkännande lilla häst. Du som alltid ställde upp, alltid var snäll, alltid hjälpte alla att känna att de kunde, att de vågade, som alltid samspelade och ville få det att bli rätt. Du vår lilla ponny som alltid väntade in och alltid hade tålamod, förståelse och ett evigt stort hjärta, inte bara för oss människor utan även för alla dina hästkompisar.

Min lilla gumma jag saknar dig så. Vet faktiskt inte hur jag ska vänja mig att du inte är där i stallet med mig, som du alltid varit, i alla lägen.

Samtidigt vet jag att du hade det så svårt och smärtsamt i perioder sista åren. Du kämpade med den fruktansvärda sjukdomen Fång. Sista året var tufft för dig och det konstaterades att du hade kronisk fång/hovbensrotation(lindrig), enligt specialister skulle du kunna få ett något begränsat men ändå OK liv. Vi ville så gärna tro det. Tills du häromdagen fick ett akut fånganfall. Smärtan var hemsk och vi visste att vi måste hjälpa dig att vandra vidare till andra världar.

Nu är du där någonstans, utan smärta och väl omhändertagen av Turner. Ma Dicken vi älskar dig och du finns för alltid i våra och så många av de barn och ungas hjärtan som passerat här de senaste 12 åren.

Vila i frid vår fina lilla Ma Dicken, du finns för evigt i våra hjärtan.


20 mars

Turner

TurneTrTURNER

Idag är en tung dag, en svår dag, en vemodets dag. Igår strax för midnatt vandrade vår vän Turner vidare till andra världar. Vi visste sedan en tid tillbaka att hans dagar var räknade men att vara hästägare och ansvarig för en levande varelse som vi högaktar och älskar är svårt. Att ta det där beslutet är ett ansvar man måste och samtidigt fruktar. Turner tog beslutet åt oss, naturen gör så ibland, sa vår husveterinär klokt.

Turner somnade i sin box omgiven av oss och sina hästkompisar. Mitt hjärta blöder, huvudet dunkar och hela kroppen gör ont. Det går aldrig att förbereda sig. Han har varit hos oss i snart 10 år. Jag kan inte nog hylla och berömma honom. Vad är rosetter, vad är storvinster på travet, vad är vinst i Grand Prix hoppning osv,  märkvärdigt visst men inte i jämförelse med vad Turner gjort sedan han kom till oss, tycker jag. I snart 10 år har han arbetet som terapihäst. Han har gett så mycket glädje, mod, styrka, kunskap och nöje till allt från små barn som fått uppleva sitt första äventyr med en häst till vuxna som övervunnit sin rädsla att sitta på en hästrygg.

Turner har funnits, burit och stöttat så många barn och unga framförallt med Autismdiagnoser. Han har gjutit mod i så många, han har bjudit på meningsfulla stunder, han har älskat alla äventyr i skogen, han har lärt så många grunderna till att kommunicera och samspela. Han har funnits där för de som vill gå mysturer runt i Lohärad, för de som vill leka flygplan på hästryggen och för dem som vill sitta baklänges. Han har travat med bakom körande ekipage både på travbana och i skogen. Han har lärt flera ungdomar att våga galoppera. Han har funnits där för dem som aldrig trodde de vågade någonting men som litade på honom och kunde växa med det, bli gladare och stärkta inombords.

Turner du har berört så många, så speciell individ som du var.

Turner släppte inte in så lätt. Jag själv hade svårt att få komma nära de första åren men vi blev ett bra arbetsteam. Han var otroligt ambitiös och plikttrogen sin arbetsuppgift som terapihäst. Han litade alltid på mig och gav allt till den som befann sig på ryggen. Lämnade jag över ansvaret till deltagaren kunde han busa lite genom att bara göra det han själv ville men aldrig på något dumt sätt, alltid med glimten i ögat.

Han hade en del krämpor och fick regelbunden hjälp av tandläkare, veterinär och massör Han svarade bra på träningen han fick, på medicinerna och all kärlek som alltid funnits från oss i familj/personal och ni alla andra fina som hjälpt oss att hålla honom i god form och såklart från alla deltagare som alltid beundrat och älskat honom. Alla hade respekt för honom och att bara se på den vackra individ han var gav ro till själen. Han berörde så många och alla som kom honom nära hade sin alldeles egna relation till honom.

Han släppte in mig i sin sfär de sista åren, han lät mig sköta om honom och ge honom all den omsorg jag ville ge honom. Han tog emot och litade på mig. Nu sista året har han levt som heltidspensionär. Han har fått kortare turer i skogen och promenader. Det har varit ett skönt liv för honom. Han har vakat över flocken, alltid tagit det ansvaret och alltid väntat in den som är ute på jobb utanför gården.

Sista månaderna var Turner trött, vi har vetat att snart är det dags. Alla vi som bor och jobbar på gården har borstat, pysslat och gosat dagligen. Igår tog hans tid på jorden slut.

Jag hade äran att få sitta bredvid honom i några timmar innan veterinären kunde komma. Det var fint, han var trygg och lugn. Hela hans flock fanns där för honom. Turner bestämde själv, veterinären gav honom lite hjälp sista biten.

Turner du byggde stall43 tillsammans med oss, minnet av dig finns för evigt i så många hjärtan. Mimi, min dotter, sa till mig att du är hos Cosmo nu, (vår gamla hund), jag håller med henne, ni finns där någonstans våra älskade vänner, belönade med evigt gröna ängar och evig frid. Mimi, som är en klok tjej, sa på morgonen – mamma du måste trösta de andra hästarna nu. Jodå jag tröstade dem och de tröstade mig.

Turner, du är vår hjälte och du fattas oss.

Vi älskar dig.

Cissi/din matte och arbetskamrat för alltid.

Tack för allt Turner


Det händer på Stall43

Egentid för Föräldrar

Ett nytt projekt riktat till er föräldrar

                                                                                        se Pdf nedan

Quiz & Gaming på Stall43

Nu startar en alldeles ny aktivitet hos oss. Vi söker tre ungdomar till denna aktivitet.

                                             se pdf nedan

Chili och Selma
Chili och Selma

Den här veckan anordnar HORSES FOR HAPPINESS Pride Racing

September månad kommer att gå i regnbågsfärger för trav- och galoppsverige. Ett antal kuskar kommer att köra/rida lopp i regnbågshjälmar, och tre banor kör tävlingsdagar tillägnade Pride Racing. Det kommer att hållas välgörenhetsauktioner och Vi är en av de lyckliga donationsmottagarna!! 

Torsdag den 30/9 kommer vi också att tillsammans med och med hjälp av Horses for happiness sponsra ett lopp på Åby!  Den här föreningen vill verka för inkludering inom hästsporten, det är viktigt och stärker även oss och vår målgrupp! 

Läs mer på deras hemsida!


EN VECKA I ROSLAGEN


En vecka i Roslagen

Vi har som vanligt haft en underbar sommar med våra fina familjer som bott i stugorna. Sommaren har varit varm och vacker. Många bad i poolen och mycket hästpyssel har det blivit. Hästarna har kämpat mot bromsarna men har mestadels fått vara ute nattetid och inne i svala stallet under de varma dagarna. Vi vill tacka alla familjer som varit med oss på detta fantastiska projekt som vi nu haft i sex år! Vi har haft turen att träffat ett 50-tal familjer från olika delar av vårt land. Det har alltid fungerat så bra och vi tycker det verkar som alla har trivts väldigt bra. Vi har lärt oss mycket och försökt utveckla oss något varje sommar. Många familjer har också återkommit. 

Nu har vi beslutat att lägga En vecka i Roslagen på hyllan. Vi står inför lite förändringar i föreningen och vill därför ta oss tid att utforma verksamheten på ett sätt som är genomförbart för oss som driver föreningen. Som bygger på hållbara ekonomiska samarbeten för att det ska bli möjligt för oss att driva gården vidare i den autismvänliga anda vi så gärna vill.

Vi kommer att uppdatera hur vi går vidare. Det är ju väldigt troligt att En vecka i Roslagen återkommer som aktivitet om ett par år men kanske i en lite annan form.

Vinterlov

Nu är vi på vinterlovets sista vecka. Alla hästar mår bra, de har vilat en del men även fått en del träning. Mycket pyssel och omvårdnad. Sista tiden har vi haft gott om snö, vilket uppskattats av våra fyrbenat vänner. Nästa vecka kör vi igång VT-21. Som vanligt så ser vi fram emot att träffa alla våra fina deltagare. Välkomna!Denna föreläsning kunde tyvärr inte genomföras pga Covid 19. Vi ber att få återkomma på samma tema men med en webbaserad föreläsning!


Stall43 anordnar Föreläsning/diskussionsforum inkl. lättare förtäring

Pedagog Åsa Mächs delar med sig av sina erfarenheter om Autism i skolvärlden

Lördag 19/9 kl.12-16

Plats: Nyckelby 45, Norrtälje

Coronaanpassat: 10 platser-först till kvarn gäller

Pris: 350 kr, med stöd av Arvsfonden

Anmälan: stall43.trav@gmail.com


SYFTE med föreläsningen


 • Vägledning och inspiration för föräldrar att ta med sig hem
 • Törs jag lita på mina egna instinkter för att stå emot andras okunskap?

En vecka i Roslagen 2020

I år var första sommaren som jag jobbade under "En vecka i Roslagen" då 2 familjer åt gången bott på gården, sammanlagt 14 familjer. Det har verkligen spännande att lära känna familjerna som kommit, det blir liksom en särskild atmosfär. 

Det har blivit många rid- och körturer, men vi har också haft hästpyssel och smörjning som regelbundna aktiviteter (där jag tycker mig ha förstått att hästpysslet var mysigast). Även föräldrarna har fått prova på "hästpromenad/tid för återhämtning", något som flera nappade på och tyckte var givande. 

Vi har också haft extra hjälp av Hanna som praktiserat hos oss i två veckor, tack för fint jobb med hästarna och allt som hör därtill!

I början av sommaren kom även ATG och filmade, håll utkik här eller på facebook/instagram!


Terminsavslutningar och sommarfint

Nu har vi haft avslutningar för alla våra fantastiska deltagare. Det har varit så roligt att få lära känna er under året! Det är onekligen lite tomt i stallet denna vecka, men jag hoppas verkligen att ni får ett härligt sommarlov!

Nästa vecka kan man säga att sommarsäsongen börjar officiellt, då kommer de två första familjerna och flyttar in i stugorna, det ser vi fram emot!

Vår

Den här tiden är fantastisk när man är i stallet. Det har börjat grönska i skogen och fågelkvittret ligger liksom konstant - och de flesta insekter som annars kan störa både hästar och deltagare har ännu inte vaknat.

Verksamheten är i full gång och vi är tacksamma att vi kan ha öppet trots rådande läge i och med corona. Det nya projektet hästpromenad/tid för återhämtning, som riktar sig till föräldrar till barn som har autism, har startat upp och är inne på fjärde veckan.  Hör av er om ni är intresserade av detta!


Glad Påsk!

10.04.2020

Nu i april kunde vi äntligen välkomna alla deltagare tillbaka efter att ha pausat verksamheten på grund av förkylningssymtom hos personalen. 

Det är roligt att vara igång igen och lite extra härligt nu när våren har kommit till gården! Detta syns på Turner, som nu fäller ordentligt och den lite mörkare sommarpälsen kommer fram.  

Med hjälp av Cobran kan vi även hålla en bra distans till varandra i stallet om man är två stycken. Så kallad hästunderstödd distansering.  

Glad Påsk önskar vi på Stall43!

 

Februari 2020

Ny termin, nytt material och utprovad utrustning!

Med nytt material har vi fått ytterligare möjligheter att variera ridövningarna på banan. Cavalettibommar kan användas för markarbete med hästarna och för att göra olika rid- och körvägar som ställer krav på kommunikation och hjälper för att komma rätt. 

Med bidrag från Luciafonden har vi även kunnat köpa en ny sadel åt Cobran. MustangSaddlery kom till gården och provade ut en allround-sadel som passar Cobran perfekt! Med åldern har Turners rygg förändrats och westernsadeln från tävlingsdagarna passar inte längre. En sadel skänkt av Anna Tillaeus stoppades om och passar Turner och hans rygg fint.

Nu börjar också hästarna att fälla vinterpälsen - ett vårtecken! 


Vinteruppehåll 

31.01.20

Hästarna har haft ett välförtjänt vinteruppehåll. De har fått ta det lugnt, men också kommit ut på äventyr längs vägar och stigar. Totte har jobbat vidare med tömkörningen och Chili blir allt mer bekväm med vagn på banan. 

Nästa vecka börjar vårterminen 2020, något som vi alla är laddade för. Det ska bli roligt att välkomna alla deltagare tillbaka!

STALL43 fick stipendium

8.12.19

Så roligt och oväntat att vi var en av två föreningar som tilldelades stipendium från Luciafonden i Norrtälje.Pengarna kommer att gå till en riktigt fin sadel till Cobran, som inte bara är en duktig travare utan mer och mer används som ridhäst i verksamheten. Matilda är flitig att träna honom så han ska kunna leverera på bästa vis. En ny sadel är så välkommet.Cissi och Melwin var dem som fick representera STALL43. Vilken ära att få gå upp på scen och ta emot en check på Norrtäljes julmarknad.

Vi är mycket tacksamma för detta!

Höstterminen i full gång

21.10.19

Hej! Nu har jag äntligen fått träffa alla deltagare och komma in i verksamheten här på Stall 43. Vi är igång med äventyr på hästryggen ute i skogen, ridning och körning på banan, och att umgås med våra fina hästar i stallet. 

Hittills har hösten bjudit på soliga, färgsprakande dagar men också en hel del regnrusk. Den som varit mest besvärad kan vara Cobran - som inte alls är vidare förtjust i regn. 

Vi har också hälsat Chili välkommen, den 1-åriga unghästen som kommit ända från Italien. Hon är numera hemmastadd på gården och har MaDicken som hagkompis. Även i hönshuset har vi fått tillskott av den lilla grå dvärghönan och hennes 4 kycklingar.

/Matilda


MIN SISTA ARBETSDAG

01.08.19

Hej alla härliga!

Nu har det blivit dags för mig att gå vidare mot nya äventyr.

Stall43 har varit en otroligt rolig o lärorik plats att arbeta på och jag kommer sakna er alla.

Vi hörs igen!

ps. hälsa på Pricken från mig!

// Rebecca.

2019's En vecka i Roslagen har äntligen börjat!

04.07.19


Nu har första familjerna varit här hos oss för En vecka i Roslagen.

Veckan bestod av bad i poolen, ta hand om hönsen, rid o körlektioner, hjälpa mig flytta stenar och mycket mycket mer!

Så roligt att vi är igång , vi ser fram emot att träffa alla andra fina familjer under den kommande sommaren!

Vi tackar mamma Johanna Rydbrink för fina bilder!

// Rebecca

TOTTE GÖR ETT SUPERJOBB!

23.03.19


I och med att både Madicken och Cobran inte kunnat göra sitt vanliga arbete pga skador så har Totte fått avlasta Turner gällande ridningen. 

Att Totte skulle vara mer än en pysselhäst i verksamheten har varit planen från början, men nu känner vi äntligen oss bekväma att komma till skott!

Totte tränar först med mig i sadeln samtidigt som Cissi leder, så han ska förstå arbetet vi sedan kommer be av honom med deltagare. På detta sätt har vi sedan utökat hans träning. Jag testar t.ex trav innan en deltagare gör det på lektion, och Totte har skött sig över förväntan!

Nu har han gått flera lektioner med två av våra deltagare, otroligt duktiga Vendela och Hanna, och det har gått utmärkt!

Vi ser fram emot att se hur Totte kommer utvecklas med våra fina deltagare nu framöver.

//Rebecca

NU BÖRJAR VT19!, MEN LITE ANNORLUNDA ÄN VANLIGT

02.02.19

Äntligen efter två månaders vintervila sätter vi igång igen, vårterminen 2019! 

Dock har vi haft otur här på Stall43 med Cobrans hovspricka och Madickens fång. Det betyder att vi bara kan använda oss av fina Totte och Turner tills de andra har läkt som de ska. 

Självklart får man klappa och mysa med både Cobran och Madicken, men de får inte vara med på lektionerna än.

Så det blir en spännande start på året för Totte, som nu helt får gå in i sin roll som terapihäst på Stall43!

Vi alla längtar till nästa vecka då vi ses igen!

// Rebecca.

.


.

STACKARS COBRAN!

10.09.2019


Cobran med maximal otur igen. Denna gång blev det en hemsk hovspricka som krävde en operation för att få ordning på. Och nu efter några dagar på kliniken är han äntligen hemma igen! 

Dock väntar en lång läketid, så tills Cobran mår bra igen är det bara mys o gos som gäller. Något han kommer behöva mycket av!

Krya på dig Cobran!

// Rebecca


VÄLKOMMEN SACKE!

18.12.2018


Nu har gården fått sitt senaste tillskott; Sacke!

Sacke är en liten Rottweiler hane på knappa 9veckor. Han är nyfiken och busig, om aningen blyg men helt underbar! Sacke kommer passa in alldeles utmärkt här på Stall43. 

Vi ser fram emot att få introducera Sacke till alla deltagare som vill träffa honom!

- Nu går jag själv på min egen vintervila och kommer tillbaka den 7 Januari. Då fortsätter jag mina uppdateringar om vad som händer på Stall43!

God Jul & Gott Nytt År! 

// Rebecca 

VINTERVILA, VAD INNEBÄR DET?

14.12.2018

I skrivande stund har hästarna sin väl förtjänta vintervila, men vad innebär det egentligen? 

Jo, då våra duktiga hästar arbetar alla lov, helger och dessutom genom hela sommaren (då de flesta går på sommarbete) så måste de få sin långa vila någon gång.

 Och vi har insett att vintern blir bäst, då det är som mörkast och ruggigast. Hur kul vi än har på våra lektioner så uppskattar inte alla deltagare att frysa ;)

För hästarna spelar det ingen roll om vilan är på vintern, de njuter oavsett. Så under dessa två månader passar vi på att pyssla extra med hästarna, gör aktiviteter de inte brukar göra, de får mycket vila och både hovslagare o veterinär kommer på besök

Både vi arbetare och hästar längtar redan till Februari då alla deltagare kommer tillbaka!

// Rebecca

TERMINSAVSLUTNING

3.12.2018

Nu är det dags för hästarnas vintervila, så vi tackar alla våra fina deltagare för den här terminen!
Vi ses i februari för nya äventyr!
// Rebecca

FÖR BARN OCH UNGDOMAR MED AUTISMSPEKTRUMTILLSTÅND OCH DERASFAMILJER/NÄRSTÅENDE.
SPENDERA EN HELG MED STALL43/NYCKELBY BLAND DJUR OCH NATUR.
PROVA PÅ ATT KÖRA HÄST, VAR MED OCH FODRA HÖNORNA, BADA I POOLEN, GÅ HÄRLIGA PROMENADER I SKOGEN M.M.
NU STARTAR VI UPP "EN HELG I ROSLAGEN".
VÄLKOMNA!