.

Om oss


SAMSPEL   KREATIVITET   ACCEPTANS

Stall43 är så mycket mer än bara stall och hästar!
Vi är en ideell förening speciellt anpassad för barn och ungdomar med autismspektrumdiagnos och deras närmaste.


Vi har skapat en miljö där det finns förutsättningar att forma den trygghet och individuella anpassning vi anser den här gruppen barn och ungdomar behöver. Tryggheten och tilliten ligger till grund för att trivas, må bra och känna sig välkommen. Hos oss är alla accepterade och respekterade för den man är. Personalen på Stall43 finns här för att se, förstå och bejaka våra deltagares styrkor, förmågor och inre önskningar. Med det som grund kan vi också utmana och stötta det som känns svårt; rädslor, ångest och annat som kan hindra och avstanna utveckling. Vi finns här för att hitta rätt kravnivå, arbeta framåt, öppna dörrar och backa när det behövs. På ett kreativt sätt är det upp till oss att anpassa vistelsen för varje deltagare så att var och en ska få den hjälp som behövs. Utifrån sin egen förmåga, önskemål och drömmar.


Vi vet att det är avgörande för den här gruppen barn och ungdomar att hitta sammanhang där man känner sig välkommen, förstådd och accepterad. Något som för många är en självklarhet, är ofta en daglig kamp för personer med ASD.

Vårt mål är att genom samspel, kreativitet och acceptans vara den fristad som kan ge våra deltagare möjligheten att må bra inombords, känna glädje och växa som människa. Stall43 grundades 2012 av Cissi Skogh och Johnny Karlsson

Johnny arbetar sedan många år med anläggningen på Solvalla. Hans hästvana är lång och gedigen och tog sin början på Gotland där han kört ponnytravare sedan 12-års ålder. Han har haft många travhästar under åren.

Cissis hästintresse började som sexåring i ridskola och fortsatte som 10-åring i ett travstall. Hästarna och travet blev en stor del av hennes uppväxt. Hon har sedan 2002 arbetat i olika Hästunderstödda projekt, både med vuxna och barn. På grund av eller tack vare hennes dotters Autism och utvecklingsvariant, har hon under många år samlat på sig stor kunskap och erfarenhet om Autism. Hon har också skaffat sig ovärderliga lärdomar genom att arbeta i olika hästprojekt med barn som har autism.

 

 Vi vill:

  • att du som deltagare får det stöd du behöver samtidigt som du får visa vad du går för utifrån din förmåga och ditt intresse.
  • att stallvistelsen ska kännas lustfylld på plats men också något du kan bära med dig inombords och växa i som person
  • att du som deltagare ska känna sig trygg här hos oss.
  • att du ska lära känna våra hästar hur vi hanterar dem och på det viset komma nära och samspela med hästarna
  • att du ska tycka det är kul och meningsfullt att komma hit


.