Totte

Totte är en travare från Serbien som till slut hittat hem. 

Totte blev räddad och omhändertagen av Svenska Hästars Värn i sista stund. Efter det vandrade han runt i lite olika hem. han har haft ett minst sagt snårigt liv. Vi är mycket glada och nöjda att vi till slut kunde erbjuda honom en fast punkt och evigt hem.

Totte och Cobran har fann varandra, det blev hans allra första och viktiga grundläggande trygghet här hos oss. Det visade sig att han var trasigare än vi trott. Han är en mycket känslig själ. Vi plockade efter en tid bort allt som hade med trav att göra. Det triggade alltför mycket stress hos Totte. Vi tog även bort ridmomentet under ett par år. Det fick bli groundwork inspirerat av Akademisk Ridkonst och det vi har jobbat allra mest med är tömkörning. För att få Totte att hitta nya muskler, sin egen balans och få växa i sin självkänsla. Totte är nu så duktig. Han älskar att jobba och har hittat ett annat sätt att arbeta med sin kropp istället för att i panik bara springa ifrån allt som han gjorde innan. Det var hans sätt att lösa det mesta. Han hade inte fått lärt sig något annat

Våra deltagare får lära känna honom, hantera och bemöta honom på ett sätt som passar Totte och ger honom trygghet. Totte bidrar till att våra deltagare med Autism får möjlighet att komma nära en häst som är mycket känslig och reagerar mycket på hur vi människor beter oss. Han behöver ständigt stöd och ett snällt och tryggt bemötande. Han är verkligen älskad här. Nu är han så cool och superduktig att vi även har deltagare som börjat rida honom.