En vecka/helg i Roslagen

Spendera en sommarvecka med djur och natur i vackra Roslagen

Kontakta oss gärna om du har frågor:
Ring Cissi Skogh, 070-332 23 69 eller Rosie Stahlin 070-310 35 50 eller maila stall43.trav@gmail.com, skriv "En vecka i Roslagen" eller "En helg i Roslagen" i ämnesraden.

Familjer/ensamstående som har barn med Autismspektrumtillstånd är välkomna att tillbringa en vecka/helg på vår gård i Nyckelby/Lohärad utanför Norrtälje. Hela familjen, hur den än ser ut, är välkommen.

Vi tar emot två familjer samtidigt, boende i varsin av våra två gäststugor. I stugorna finns allt för att rå sig själv. Vi finns såklart tillgängliga. Gårdens pool, bastu och SPA-bad står till förfogande vissa tider under dygnet, när får ni veta under informationskvällen. På gården finns en stor gräsplan som är perfekt för spel/lek, här finns också studsmatta. Vill man bada i sjö så kan man ta en cykeltur till mindre badsjö eller så tar man bilen ca 5 km och badar i stora Erken. Vackra Norrtälje är en pittoresk och vacker sommarstad som ligger en mil bort. Gården är omgiven av vacker Roslagsnatur att ströva runt i. Lohärad är en levande landsbygd där det är gott om loppisar och auktioner under sommarmånaderna och i närheten finns bland annat Norrtelje Brenneri och ett Rökeri.

DJUREN

På gården finns vår hund Cosmo, katten Maskot, nio hönor och en tupp. Vi har fyra hästar; Cobran, Totte, Ma Dicken och Turner. Deras hagar ligger inte långt ifrån husen, så det är lätt att njuta av dem på nära håll. Alla som vill får vara med vid utfodring och vara med i stallet när vi tar in och sköter hästarna.

Det finns möjlighet att boka in tider för att köra/rida. Det tillkommer en extra avgift för det.

STUGORNA

STORSTUGAN är 60 kvm, nyrenoverad med full köksutrustning, vedspis och utomhusgrill. Det finns WC, dusch och tvättmaskin. Det är modern standard i denna stuga som är i två plan, köks och allrum nere och TV-rum/sovplatser uppe.

LILLSTUGAN är en charmig liten stuga på ca 30 kvm. Här finns full köksutrustning, vedspis och utomhusgrill. WC och dusch ligger i byggnaden ca 15 m bredvid. Den här stugan är mindre och enklare standard men har hög mysfaktor med vacker utsikt över en av hästhagarna. Här finns fyra bäddar men även ett sovloft med två bäddar.

VÅR TANKE

Det är meningen att varje familj är helt självständig i sin stuga. Första kvällen bjuder vi på grillat och berättar om gården och omgivningarna. Vår förhoppning är att ni ska känna att ni kan vara precis som ni vill. Vi har själva en flicka, Mimi 18 år, som har Autism. Vi vet hur viktigt det är att kunna slappna av och omge sig med personer som är toleranta, har kunskap och framförallt förståelse. Här visar vi stor respekt och lägger all prestige åt sidan. Vi hoppas att det här ska bli en skön och avkopplande vecka för alla med möjlighet att komma nära natur och djur.

FÖR MER INFORMATION OCH ANMÄLAN SKICKA MEJL UNDER FLIKEN "KONTAKT"