En vecka i Roslagen

Spendera en sommarvecka med djur 
och natur i vackra Roslagen

EN VECKA I ROSLAGEN 2020

Föjande veckor går att boka lillstugan eller storstugan

  1. 28 juni-5 juli
  2. 5 juli- 12 juli
  3. 19 juli- 26 juli
  4. 26 juli- 2 augusti
  5. 2 augusti-9 augusti
  6. 9 augusti- 16 augusti

Vi är fulltecknade denna sommar, men det går bra att anmäla intresse till sommaren 2021.

STORSTUGAN                                             PRIS: 5 500 KR

STORSTUGAN är 60 kvm, nyrenoverad med full köksutrustning, vedspis och utomhusgrill. Det finns WC, dusch och tvättmaskin. Det är modern standard i denna stuga som är i två plan, köks och allrum nere och TV-rum/sovplatser uppe

LILLSTUGAN 4 500 KR

LILLSTUGAN är en charmig liten stuga på ca 30 kvm. Här finns full köksutrustning, vedspis och utomhusgrill. WC och dusch ligger i byggnaden ca 15 m bredvid. Den här stugan är mindre och enklare standard men har hög mysfaktor med vacker utsikt över en av hästhagarna. Här finns fyra bäddar men även ett sovloft med två bäddar. Familjer som har barn med Autismspektrumtillstånd är välkomna att tillbringa en vecka på vår gård i Nyckelby/Lohärad utanför Norrtälje. 

Hela familjen, hur den än ser ut, är välkommen.

Vi tar emot två familjer samtidigt, boende i varsin av våra två gäststugor. I stugorna finns allt för att rå sig själv. Vi finns såklart tillgängliga. Gårdens pool, bastu och SPA-bad står till förfogande vissa tider under dygnet, när får ni veta under informationskvällen. På gården finns en stor gräsplan som är perfekt för spel/lek, här finns också studsmatta. Vill man bada i sjö så kan man ta en cykeltur till mindre badsjö eller så tar man bilen ca 5 km och badar i stora Erken. Vackra Norrtälje är en pittoresk och vacker sommarstad som ligger en mil bort. Gården är omgiven av vacker Roslagsnatur att ströva runt i. Lohärad är en levande landsbygd där det är gott om loppisar och auktioner under sommarmånaderna och i närheten finns bland annat Norrtelje Brenneri och ett Rökeri.

DJUREN

På gården finns hund och katt, nio hönor och en tupp. Vi har fyra hästar; Cobran, Totte, Ma Dicken och Turner. Deras hagar ligger inte långt ifrån husen, så det är lätt att njuta av dem på nära håll. Alla som vill får vara med vid utfodring och vara med i stallet när vi tar in och sköter hästarna.

KÖRA OCH RIDA

Alla har, mot en extra avgift, möjlighet att boka kör-och ridlektioner med våra fina hästar. Antingen enstaka lektioner eller en minikurs på fyra gånger. 

För barnen med diagnos är priset subventionerat 

VÅR TANKE

Det är meningen att varje familj är helt självständig i sin stuga. Första kvällen bjuder vi på grillat och berättar om gården och omgivningarna. Vår förhoppning är att ni ska känna att ni kan vara precis som ni vill. Vi har själva en flicka, Mimi 19 år, som har Autism. Vi vet hur viktigt det är att kunna slappna av och omge sig med personer som är toleranta, har kunskap och framförallt förståelse. Här visar vi stor respekt och lägger all prestige åt sidan. Vi hoppas att det här ska bli en skön och avkopplande vecka för alla med möjlighet att komma nära natur och djur.

VARMT VÄLKOMNA TILL STALL43/NYCKELBY

FÖR MER INFORMATION OCH ANMÄLAN 

Ring Cissi Skogh, 070-332 23 69 
eller skicka mejl under fliken KONTAKT.