Ateljén

Gamla stallet har blivit gårdens ateljé. Här bjuder vi in till skapande verksamhet som en aktivitet i sig eller i kombination med stallvistelse. 

Bilden ovan av skapad av Konstnärinnan Mimi Skogh

Nu har ateljén varit klar en längre tid. Här finns möjlighet till skapande på alla olika sätt. Anpassat till vad var och en behöver. Det kan vara avancerade konstlektioner, mysiga pysselstunder och syprojekt. Eller varför inte gamingkvällar med Mario Kart på schemat och efter det kanske en NintendoQuiz i vår fina skog.


Vi hoppas att många ska kunna ta del av vår fina ateljé. Både som aktivitet i sig eller kombinerat med stallvistelse eller annat som lockar här på gården!

Välkomna!

Totte

Vår travare Totte har sorgligt nog varit utsatt för att bli misskött och övergiven. Han omhändertogs av Polisen. Svenska Hästarn Värn tog sedan hand om honom, efter det hamnade han på lite olika jourhem och andra konstiga äventyr, till slut kom han till oss. Totte är en fin och känslig häst. Han är ängslig och hade låg självkänla när han kom till oss. Nu har har med hjälp av kompisen Cobran och oss människor här på gården äntligen hittat stabilitet i sitt liv. Det har tagit flera år, vi förstod inte när han kom till oss hur dåligt han mådde. Vi har gett honom nya uppgifter och träningsuppgifter som stärker honom i stället för att stressa honom. Han kommer inte att arbeta som travhäst i vagn utan hans styrka är att tömköras och att bli riden med Akademisk Ridkonst som inriktning. Vi har också under de år han varit här låtit honom delta i stallet för att barn och unga ska lära känna honom, borsta och pyssla och ge kärlek. I ateljén har vi haft kombinerade projekt där vi pratat om känslor och tagit upp just Totte. Hur kände han sig när han lämnades övergiven i ett stall, hur kändes det när polisen kom, hur var det att flyttas runt till olika människor? Och hur var det sedan när han kom hit, när han äntligen fick en bästa kompis, när människorna förstod och försökte hjälpa honom, när alla barn och unga ville pyssla om honom och ge honom kärlek?
Ett fint tema där vi har gett våra deltagare möjlighet att få komma nära och lära känna Totte i stallet och därfeter samlats i ateljén där var och en har fått uttrycka en eller flera känslor som Totte har eller har haft. 
Uppskattat och givande både av deltagare och Totte!