Ateljén

Gamla stallet har blivit gårdens ateljé. Här bjuder vi in till skapande verksamhet som en aktivitet i sig eller i kombination med stallvistelse. 

Bilden ovan av skapad av Konstnärinnan Mimi Skogh

En del av gamla stallet har blivit ateljé. Tids nog ska även resterande del, 30 kvm, bli klart. 

I skrivande stund är det inte helt klart hur upplägget kommer att se ut i ateljén, men vi är fulla av spännande ideér som vi hoppas kunna berika våra medlemmar med! 

  • Här kan kan man ha olika typer av skapande arbete, här ska man kunna  pyssla med det man tycker och kanske  uppfylla sin dröm om att bli konstnär. Detta kan göras som ett projekt i sig eller i kombination med stallaktiviet.
  • Eventuellt kan vi ha samarbeten med skolor, för barn med sk. problematisk skolfrånvaro, då ateljén lämpar sig mycket bra att utföra skolarbete i.
  • Ateljén kan också användas som galleri.
  • Vi hoppas kunna erbjuda sammankonster för unga vuxna i ateljén kvällstid. Med olika teman.
  • Här kommer vi tids nog också då det blir möjligt igen att hålla föreläsningar som kommer att vända sig både till föräldrar/närmaste, personal och beslutsfattare.

Totte

Vår travare Totte har sorgligt nog varit utsatt för att bli misskött och övergiven. Han omhändertogs av Polisen. Svenska Hästarn Värn tog sedan hand om honom, efter det hamnade han på lite olika jourhem och andra konstiga äventyr, till slut kom han till oss. Totte är en fin och känslig häst. Han är ängslig och hade låg självkänla när han kom till oss. Nu har har med hjälp av kompisen Cobran och oss människor här på gården äntligen hittat stabilitet i sitt liv. Det har tagit flera år, vi förstod inte när han kom till oss hur dåligt han mådde. Vi har gett honom nya uppgifter och träningsuppgifter som stärker honom i stället för att stressa honom. Han kommer inte att arbeta som travhäst i vagn utan hans styrka är att tömköras och att bli riden med Akademisk Ridkonst som inriktning. Vi har också under de år han varit här låtit honom delta i stallet för att barn och unga ska lära känna honom, borsta och pyssla och ge kärlek. I ateljén har vi haft kombinerade projekt där vi pratat om känslor och tagit upp just Totte. Hur kände han sig när han lämnades övergiven i ett stall, hur kändes det när polisen kom, hur var det att flyttas runt till olika människor? Och hur var det sedan när han kom hit, när han äntligen fick en bästa kompis, när människorna förstod och försökte hjälpa honom, när alla barn och unga ville pyssla om honom och ge honom kärlek?
Ett fint tema där vi har gett våra deltagare möjlighet att få komma nära och lära känna Totte i stallet och därfeter samlats i ateljén där var och en har fått uttrycka en eller flera känslor som Totte har eller har haft. 
Uppskattat och givande både av deltagare och Totte!