HÄSTARNA


 
COBRA KEJS
f. 2003 e.Smok´n Lantern u. Happy Partner

Här är vår expressiva travhäst som kallas Cobran. Han tävlade från han var två till nio år. Vilket han gjorde jättebra med bl.a. V 75-seger med Åke Svanstedt i sulkyn.

Cobran är en skön personlighet som lyckas charma de flesta. Han fullkomligen älskar sitt nya arbete som terapihäst. Cobran är väldigt social, nyfiken, kommunikativ, älskar människor och gillar att ha åsikter om det mesta.

Han älskar att visa upp sig när kameran åker fram. När vi är ute på Solvallas bana vill han gärna påminna oss om att han är snabb och stark. 

Den här hästen ger oss allt man kan önska, när det är dags för våra nya deltagare att lära sig köra häst så är det Cobran som är läromästare även till våra yngsta. Han lyssnar, samarbetar, väntar in, har tålamod och är den lugnaste, snällaste och vänligaste individ man kan tänka sig! 
Och när dagens arbete är slutfört och höet är slut så finns det ingen som älskar att bara stå och gosa och mysa som Cobran. 
 
 

 COBRAN VISAR UPP SIG- KOLLA KLIPPET!

 
   
FOTO: LINNÉA SKOGH
   
 
 
   LÄROMÄSTAREN COBRAN TÖMKÖR MED REBECCA
 
 

       MA DICKEN f. 2003 e. John Russ u. Boett
 

Ma Dicken är ett Gotlandsruss från Lojsta Hed som har funnits med Johnnys barn och barnbarn sedan hon var föl. 

Hon är en härlig liten travare med fint steg.
Ma Dicken är väldigt snäll och mysig och fungerar bra med dem allra minsta men har även mycket att lära de äldre kuskarna.
Hon är en duktig liten tjej som alltid ställer upp, lugn och trygg och svårskrämd. Hon njuter av att springa på skogsslingan och allra bäst gillar Ma Dicken att få sträcka ut på Solvallas fina travbana, då blir hon nästan lite mallig!


                                       
        

         MA DICKEN OCH REBECCA PÅ VÄG UT PÅ BANAN                         MA DICKEN OCH ALBIN PÅ VÄG HEM FRÅN KÖRPLAN

 
ARC TURN INTO THE TOP f. 1996 e.Suprise Enterprise u.Topsails Charmer
 
TURNER som är en Quarterhäst har tävlat flitigt i olika westerngrenar under många år med stora framgångar tillsammans med Frida Karlsson.
 
Nu har han fått en ny arbetsuppgift med oss här på Solvalla. Han kommer framför allt att arbeta som ridhäst tillsammans med några av våra deltagare. Turner gillar sitt liv som pensionär och vet precis när det är arbete och vad som förväntas. Han är mycket klok och hjälpande för de deltagare som har tex förlamning efter stroke. Turner är stabil men samtidigt väldigt känslig och hjälper sin ryttare att vara i balans och har en fin kontakt och lyhördhet i kommunikationen med våra deltagare.
 
Turner är också en läromästare vad det gäller tömkörning och annan förberedande hästhantering för våra kuskar.
Han är en trygg och bestämd individ med mycket integritet som verkar varit med om det mesta och vet hur han vill ha det.

                          

                                                           BENKE OCH TURNER                                                     OLIVIA FIXAR MANEN
                                                                                                                                       

  
MR TURNER
foto Linnéa Skogh